arzenkft_header arzenkft_header2014_2 arzenkft_header2014_3

Rágcsálóirtás Budapesten és vidéken

 

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a fertőző betegségeket terjesztő, egészségügyi szempontból káros rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A rágcsálók elleni védekezés kettős feladat, részben az ártalom megelőzése, részben a kártevők elpusztítása. A rágcsálók fészkének bejárata, a patkány- vagy egérlyukak felfedezhetők. Rágásuk nyomai, jellegzetes lábnyomaik gyanút kelthetnek. Elárulhatják jelenlétüket ürüléknyomaik, mászkálásuk zöreje. A rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében rágcsálóirtást kell végezni!

A rágcsálók – egér, patkány, stb. – amellett, hogy jelentős gazdasági károkat okoznak, számtalan fertőzés hordozóiként a haszonállatokra és az emberre is veszélyes betegségeket terjesztenek. 
Az egerek által terjesztett legfőbb betegségek: szalmonella, fertőző agyhártyagyulladás, tularémia, takonykór, sertésorbánc, baromfipestis, száj- és körömfájás.
A patkányok által terjesztett legfőbb betegségek: pestis, leptospirosis, trichinellosis, kiütéses tífusz, vírusos hemorrhagiás láz.

1909-ben jogszabályok születtek a rágcsálóirtásra vonatkozóan: elsőként a kereskedelmi hajókon lett kötelező a rágcsálóirtás.

A patkány kisebb haszonállatokat – naposcsibe, kisliba – is megtámad, ha éhes, harapásával ún. patkányharapási lázat is terjeszt az egyéb betegségeken túl. 
Az egér az élelmiszer megdézsmálásán kívül is nagy veszteségeket okoz; megrongálja a termények csomagolását a raktárakban, befészkel a falakba, zugokba, ráadásul a vezetékeket is elrágja, komoly műszaki károkat okozva.

A rágcsálóirtás szükségessége

 

Fentiekből következően mind egészségügyi, mind gazdasági megfontolásból szükséges tehát a rágcsálóirtás – magánlakásokban épp úgy, mint raktárakban, irodákban, gyárépületekben, köztereken stb. Mivel ezek az állatok nagyon szaporák, az időben történő rágcsálóirtás igen fontos, nem szabad halogatni.
Több riasztó példa van rá szerte a világban, hogy ahol nem foglalkoznak megfelelően a rágcsálóirtás kérdésével és nem reagáltak időben, ott a falvakban és városokban hihetetlen mértékű invázió ütötte fel fejét, amit aztán nagyon nehéz volt visszaszorítani.

Egy átlagos patkány nem nagyobb egy kölyökmacskánál, és természetéből adódóan nem támad emberre, inkább menekül előle. Azonban bizonyos élelmiszerek rendszeres fogyasztása esetén a patkány akár 50-60 cm testhosszúságúra is nőhet, és testmérete növekedésével arányosan nő agresszivitása, merészsége is. Az 1800-as évek elején a sörgyárakban jelentek meg először tömegesen a malátafogyasztástól jókorára növekedett, akár a macskákat is megtámadó patkányok. A hatékony rágcsálóirtás következtében ma már csak a világ fejletlenebb területein fordulnak elő ekkora példányok.

Rágcsálóirtás házilagosan

Egér: A hagyományos egérfogó a bele helyezet sajttal vagy egyéb csalétekkel nem a leghatékonyabb, hisz nem minden esetben öli meg az állatot, és nehéz megfelelő érzékenységűre beállítani. A mai modernebb változatok a ragacsos csapdák, amikbe az állat beleragad és – típustól függően – vagy a méreganyag végez vele, vagy agyonütik. Ezek a módszerek nagyobb egérpopuláció ellen nem hatékonyak, hiszen egy csapda csak egyetlen állatot fog el, a fészekalj megmarad és szaporodik.

Patkány: Méreténél és táplálkozási szokásainál fogva az egérnél használatos csapdák itt nem jöhetnek szóba, a rágcsálóirtás többnyire egyszerű patkányméreggel zajlott régen, manapság pedig direkt e célra kifejlesztett patkányfogó dobozok kihelyezésével orvosolják a problémát.

Rágcsálóirtás professzionálisan

A speciális, rágcsálóirtásra kialakított csapdaszerkezeteken túl a kártevők lakhelyét, fészkét felderítő és azt teljes mértékben megsemmisítő megoldások a leghatékonyabbak. A professzionális rágcsálóirtás során alkalmazott eszközök, vegyszerek és mérgek garantálják a sikert tömeges elszaporodás esetén is.

Rágcsálóirtás szakszerűen

Amennyiben Önnek is meggyűlt a baja a rágcsálókkal, de a házilagos rágcsálóirtás nem vált be, hívjon minket bizalommal.
Szakképzett kollégáink a rágcsálóirtás műveletét hatékonyan és szakszerűen végzik el Budapesten és környékén, illetve vidéken. A professzionális rágcsálóirtás során alkalmazott módszerekkel történő irtás garantáltan 100%-os eredménnyel zárul, a probléma megszűnik.

A rágcsálóirtás és a vonatkozó jogszabályok

1997. évi CLIV. törvény 73. § (1) bekezdés szerint:

„A betegségeket terjesztő vagy egészségügyi szempontból káros, külön jogszabályban meghatározott rovarok és rágcsálók irtásáról a terület, épület tulajdonosának, illetve kezelőjének rendszeresen gondoskodnia kell. A terület, illetve épület használói az irtást tűrni kötelesek.”

Az egér- és a patkányirtásnál véralvadásgátló (mely illatosított) hatóanyagú csalétek kihelyezése történik zárt etetőedényekben. Az állat az evés után 24-72 órán belül belső vérzésben elpusztul. A csalétek emberre, kutyára vagy macskára, illetve környezetére biztonságos.

Munkavégzésünk során csak a „Johan Béla” Országos Epidermiológiai Központ Dezinszekciós és Deratizációs osztálya által kiadott „Tájékoztató az engedélyezett irtószerekről és az egészségügyi kártevők elleni védekezés szakmai irányelveiről” című szakkönyvben engedélyezett irtószereket használjuk fel.

 

Erősségünk

- ügyeleti rendszert tartunk fenn, akár aznap tudunk reagálni a problémákra.
- kiszállási költség: nincs
- helyben vagyunk
- olcsóság
- jó minőség

 

Rágcsálóirtás      Profi rágcsálóirtás Budapest

 

 

 

 

Eredményes rágcsálóirtás      Rágcsálóirtás kellékei

 

 

 

 

 

Patkány, rágcsálóirtás      Rágcsálóirtás hatása

Elérhetőség

ARZÉN Kereskedelmi és Szolgáltató KFT.

Rovarirtás, rágcsálóirtás Budapesten és vidéken professzionálisan, tapasztalt szakemberekkel. Keressen minket fertőtlenítés, darázsirtás, féregirtás kapcsán is bizalommal!

2800 Tatabánya, Teleki László u. 5. Pf: 370.
Telefon: +36 34 312 581

1203 Budapest, XX. ker. Erdõ utca 44.
Telefon: + 36 1 285 9065

Mobil: +36 30 937 5500

Bejelentkezés

Online felhasználók

Jelenleg 5 vendég és 0 felhasználó van vonalban.